Ricoseul si loviturile in replica........

Votam, argumentam, imbunatatim regulamente.

Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by Dan Mon Apr 06, 2015 12:36 am
Din punctul meu de vedere ricoseul si loviturile in replica creeaza mai mult rau game playului decat aduc bine si sa spun din ce motiv cred asta, pentru ca mereu va exista unu care sa creda ca a fost ricoseu cand la lovit bila si cu siguranta vor fi destui care cand ii lovesc bilele in replica tinuta la piept vor striga "arma" si isi vor continua jocul mai departe, va zic toate astea si astept o desbatere pe acest subiect tinind cont ca noi am jucat intr un an de zile cu un respawn maxim de 10 min si cu o distanta maxima de respawn destul de mica asa ca va intreb credeti ca merita atatea scuze cand ai fost lovit de bila sa pleci pur si simplu indiferent unde si din ce a ricosat in tine ???
User avatar
Offline
Posts
20
Joined
Thu Mar 26, 2015 12:00 am

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by Snakus Mon Apr 06, 2015 9:27 am
eu sunt perfect de acord ca sa scoatem loviturile in arma si ricoseurile.....deci te-a atins ai spus mort...nu ai kilometrii de strabatut pana la respawn....deci poti sa spui mort linistit
User avatar
Offline
Posts
6
Joined
Thu Mar 26, 2015 7:25 am
Location
Constanta

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by alpha112 Mon Apr 06, 2015 3:20 pm
Se pare ca vom avea o dezbatere intre cei 10 membrii de pe forum, cu toate ca a fost facut public de ceva timp, dar dezbatere sa fie :mrgreen: . Problema pe care o vad eu este urmatoarea, cei care striga weapon hit, in marea majoritate a cazurilor nu o fac decat daca chiar le-ai atins replica si au si un side cu care le place sa joace. Mai simplu spus, cei la care te referi Dane ca zic ca i-ai lovit in arma numai ca sa nu iasa, nu cred ca ii indispune nimic ca atunci cand ii lovesti in alta parte sa nu zica nimic. Din punctul meu de vedere cel care anunta ca i s-a lovit replica are parte de un respect mult mai mare din partea mea decat cel care tresare si se ascunde spunand ca s-a lovit in zid. In ceea ce priveste ricoseurile, atunci cand se joaca afara sau la padure sunt intru totul de acord cu tine, la CQB nu, pentru ca atunci cand intru intr-o camera pot foarte bine sa trag intr-un perete diametral opus tie si acestea sa ricoseze in tine :roll: . Dar sa vedem ce parere au si restul. :geek:
User avatar
Offline
Posts
8
Joined
Thu Mar 26, 2015 6:20 pm

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by immune Mon Apr 06, 2015 8:53 pm
Loviturile din bile ricosate ar trebui in opinia mea sa fie lovituri valide in exterior, si invalide in cqb (din motive clare si enumerate mai sus), iar loviturile in arma lovituri valide tot timpul.

Bilele ricosate vor naste intotdeauna problema celui lovit "de unde a venit?". Situatia asta poate duce la discutii plus aflarea pozitiei celui care a tras, ceea ce este oarecum neplacut. Loviturile in arma mi se par o fortare inutila a regulamentului facand apel la o situatie reala, falsa in opinia mea. Din pacate nu am experimentat , dar cred ca un glont tras in arma cuiva nu duce numai la dezafectarea armei ci si la raniri fizice, etc.

Atata timp cat exista respawn la 5 minute, cred ca este mult mai simplu sa te duci pana la respawn, decat sa ne apucam pe terenul de airsoft sa refacem traiectorii sau sa discutam teoria armei ranite de glont, pozitionarea sau materialul acesteia.
User avatar
Offline
Posts
1
Joined
Thu Mar 26, 2015 12:23 am

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

by trickboy Tue Apr 07, 2015 12:08 am
Eu prefer ca regula de ricoseu sa fie pastrata. Atata timp cat ricoseaza bila sa nu se puna ca find lovitura. Sunt numarate cazuri cand jucatori din acceleasi echipe trag din greseala sau fara sa vrea prin cladiri, in tocuri de usi/geamuri si sa se ricoseze tot in cladire. Singura problema care am intampinato pe terenul de joaca este cel cu gardurile vii sau bosheti. Atunci cand bila atinge ramurile boschetilor sau gardul viu sa le ia ca ricoseu si nu ca bila care strapunge obstacolul respectiv. Majoritatea jucatorilor pe teren care primesc bila in replica prefera sa mearga in ultima instanta la knife kill sau pistol.

Pe scurt, nu vreau ca regula sa fie schimbata. Vreau doar ca jucatorii care primesc bile printrun obstacol de gard viu, boscheti sa nu o ia ca regula de ricoseu.
trickboy

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by Snakus Tue Apr 07, 2015 7:27 am
Tocmai de asta am vrea ca sa inlaturam orice dubiu in privinta ricoseurilor si a bilelor trase in arma, eu as vrea ca sa le scoatem....din cate imi aduc aminte la orice event la care am fost organizatorii spuneau : "Daca iti cade o bila din cer in cap (gen daca ai fost atins de bila indiferent de unde a picat, de unde a venit) spui MORT/HIT/LOVIT.
User avatar
Offline
Posts
6
Joined
Thu Mar 26, 2015 7:25 am
Location
Constanta

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by alpha112 Tue Apr 07, 2015 8:45 am
Eu vad lucrurile cam asa:
- oriunde te-ai afla in afara cladirilor, daca te atinge o bila, cazuta din cer, aruncata de Sf. Petru pentru ca nu ai platit cotizatia la biserica sau l-ati inselat pe Snak cu altcineva, SPUI MORT, si pleci la respawn
- in interiorul cladirilor trebuie sa fie o lovitura directa, pentru a zice mort
- loviturile directe in replica principala, iti lasi replica deoparte, anunti weapon hit si treci la pistol. Nu ai pistol, te consideri mort si te duci la respawn. In felul acesta, pentru a-si marii sansele din ce in ce mai multi membrii isi vor achizitiona side-uri cu care sa poata sa joace conform ROI si le vor si folosii.
User avatar
Offline
Posts
8
Joined
Thu Mar 26, 2015 6:20 pm

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by george.novac Tue Apr 07, 2015 5:17 pm
Sunt de acord cu Liviu.
- ricoseurile din cladiri nu ar trebui luate ca hit, pentru ca poti goli un incarcator spre o fereasta a unei incaperi, si cu siguranta vei curãţa camera de "inamici";
- orice ricoseu norocos in afara cladirii = hit;
- iar loviturile in arma ...recunoscute, ar fi apogeul bunului simt si al fairplayului in airsoft ;)
User avatar
Offline
Posts
1
Joined
Tue Apr 07, 2015 6:06 am

Re: Ricoseul si loviturile in replica........

User avatar
by Chris Mon Apr 13, 2015 8:42 pm
Parerea mea este ca termenul de "ricoseu" este prea larg sa poate fi luat ca atare.

De exemplu:
- sunt situatii cand esti in camp deschis, bilele pica in 5-6-10 metri in fata ta si topaie usor pe ciment si te ating pe bocanc. Sa se puna si astea?
- esti intr-o incapare si de afara se trage si pica bila pe tine din tavan.
- te afli in spatele tufisurilor (de bun simt)
- bila sare din coechipierul de langa tine (de bun simt)

(sunt cam exagerate exemplele, dar doar ca sa evidentieze o idee)

Propun sa se ramana la o situatie asemanatoare cu ce avem acum in care doar ricoseurile de bun simt sa se considere lovituri, dar sa nu se puna mare accent pe ele. Lovitura directa de bila e sfanta, ca altfel ajungem la discutii de genul: "stiu ca erai prea departe, dar vedeam eu bilele cum sar din pamant spre tine si sunt sigur ca te-am lovit". Si alt exemplu e sa incepem sa vedem baieti cum umplu o camera de dinafara cu bile (ca duhh ricoseuuu) in loc sa intre sa o "curete". Cat despre loviturile in replica sa ramana asa cum este si sa o scoata din joc. De cele mai multe ori se aude si clar in jur o lovitura de genul.

Imaginati-va daca si acum pentru unele persoane bilele se recunosc mai greu de la distanta mare, dar pai din 3 ricoseuri pe 2 pietre si de pe un spatele unei broaste cum e. Eu zic ca nu ar trebui sa incurajam jocul la 60-70 de metri in care lumea va trage sa doar poate poate prinde o bila mai "saltareata". Cred ca o modificare drastica a regulamentului privind ricoseele aduce mai multe probleme decat rezolva.

Epilog: Cine zice mort si recunoaste bile acum striga mort si la ricoseele de bun simt. Cine are pielea mai groasa sau a vazut prea multe filme cu rambo va juca in continuare. Vorba lui Dan de 2-3 jocuri: "Daca unul nu zice mort inseamna ca nu l-ai nimerit destul de bine sau deloc".
User avatar
Offline
Posts
2
Joined
Mon Apr 06, 2015 11:36 pm

Sort By

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Jump To